De Firepot Risotto met porcini en champignons is een outdoor maaltijd met romige Arboriorijst met gebakken eekhoorntjesbrood (porcini) en kastanjechampignons, gekookt in paddenstoelenbouillon en afgewerkt met gehakte platte peterselie en een kneepje citroensap.
Grotere eter? Bestel dan Firepot XL Risotto met porcini en champignons.
Firepot Risotto met porcini en champignons bereiden
Je kunt de Risotto met porcini en champignons op twee manieren bereiden:
- Direct uit het zakje: kook 400 ml heet water, giet het erin, sluit het zakje af met de ziplocksluiting aan de bovenkant, roer door en laat het vervolgens even staan.
- In een pan: doe de inhoud van het zakje in de pan, voeg 400 ml koud water toe, breng het aan de kook, zet vervolgens het vuur uit en laat het even staan.
Voedingswaarden per 100 g
- Energie: 415 kcal / 1.736 kJ
- Vetten: 6,4 g
- waarvan verzadigd: 1 g
- Koolhydraten: 80,1 g
- waarvan suikers 2,8 g
- Vezels: 4,4 g
- Eiwitten: 8,5 g
- Zout: 1,1 g
Ingrediënten
Risottorijst, kastanjechampignons, ui, selderij, olijfolie, citroensap, gedroogde eekhoorntjesbrood (porcini), champignonbouillon (champignonconcentraat, gistextract, suiker, maïzena), peterselie, zout, peper.
Allergenen: selderij.
Eigenschappen
- Netto gewicht: 135 g
- Totaal energie: 560 kcal / 2.343 kJ
- 5 jaar houdbaar
- Glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch, palmolievrij en zonder kunstmatige toevoegingen.