Deze Firepot Chicken Keema Curry outdoor maaltijd is een authentieke Indiase curry gemaakt van kipgehakt, langzaam gekookt met aromatische kruiden en currybladeren in een verse tomatensaus. Geserveerd met kurkumarijst.
Firepot Chicken Keema Curry bereiden
Je kunt de Chicken Keema Curry op twee manieren bereiden:
- Direct uit het zakje: kook 400 ml heet water, giet het erin, sluit het zakje af met de ziplocksluiting aan de bovenkant, roer door en laat het vervolgens even staan.
- In een pan: doe de inhoud van het zakje in de pan, voeg 400 ml koud water toe, breng het aan de kook, zet vervolgens het vuur uit en laat het even staan.
Voedingswaarden per 100 g
- Energie: 440 kcal / 1.841 kJ
- Vetten: 7,2 g
- waarvan verzadigd: 0,8 g
- Koolhydraten: 54,4 g
- waarvan suikers 9,6 g
- Vezels: 5,5 g
- Eiwitten: 33,6 g
- Zout: 2,2 g
Ingrediënten
Basmatirijst (35%), tomaten, kipfilet (20%), ui, rode pepers, knoflook, raapzaadolie, koriander, komijn, kardemom, venkelzaad, kerrieblaadjes, zout, cayennepeper, kurkuma, citroenzuur.
Eigenschappen
- Netto gewicht: 125 g
- Totaal energie: 550 kcal / 2.301 kJ
- 4 a 5 jaar houdbaar
- Glutenvrij, lactosevrij, palmolievrij en zonder kunstmatige toevoegingen.