De Firepot Dahl en rijst met spinazie is een outdoor maaltijd met vijf soorten linzen, gestoofd met ui, knoflook, komijn en chili. Gecombineerd met basmatirijst, spinazie en garam masala, afgewerkt met gehakte koriander en een kneepje citroensap.
Firepot Dahl en rijst met spinazie bereiden
Je kunt de Dahl en rijst met spinazie op twee manieren bereiden:
- Direct uit het zakje: kook 400 ml heet water, giet het erin, sluit het zakje af met de ziplocksluiting aan de bovenkant, roer door en laat het vervolgens even staan.
- In een pan: doe de inhoud van het zakje in de pan, voeg 400 ml koud water toe, breng het aan de kook, zet vervolgens het vuur uit en laat het even staan.
Voedingswaarden per 100 g
- Energie: 380 kcal / 1.590 kJ
- Vetten: 4,1 g
- waarvan verzadigd: 0,4 g
- Koolhydraten: 71,3 g
- waarvan suikers 5,3 g
- Vezels: 10,5 g
- Eiwitten: 14,5 g
- Zout: 0,9 g
Ingrediënten
Basmatirijst, ui, tomaten, spinazie, urid dal, chana dal, mung dal, toor dal, rode linzen, citroensap, koriander, knoflook, raapzaadolie, zout, garam masala, komijnzaad, kurkuma, droge rode pepers, chilipoeder.
Eigenschappen
- Netto gewicht: 135 g
- Totaal energie: 500 kcal / 2.092 kJ
- 5 jaar houdbaar
- Glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch, palmolievrij en zonder kunstmatige toevoegingen.